FinansWatch

Bank pønser på at indføre fire dages arbejdsuge

Sparekassen Sjælland-Fyn vil søsætte en række pilotprojekter, der skal nytænke arbejdsformerne i banken. Blandt andet forventer banken at prøve kræfter med en kortere arbejdsuge, mens seniorer bliver hentet tilbage fra pension.

Sparekassen Sjælland-Fyn har søsat flere pilotprojekter for at nytænke arbejdsformerne i banken. | Foto: Sparekassen Sjælland-Fyn/PR

Sparekassen Sjælland-Fyn overvejer at indføre en fire dages arbejdsuge for en række af bankens 550 medarbejdere.

Det oplyser bankens HR-direktør, Bettina Theilgaard Krohn, til FinansWatch.

”Vi forventer at indføre det, der hvor det giver mening. Men vi har endnu ikke formen helt på plads endnu,” siger HR-direktøren.

Muligheden for at forkorte arbejdsugen er et af flere pilotprojekter, som Sparekassen Sjælland-Fyn forventer at starte op i løbet af de kommende fire år.

Det sker som et led i bankens nye fireårige strategiplan, der har fået navnet ”Mod nye mål” og blev præsenteret i slutningen af april. Her fokuserer banken i et særskilt spor på ”mennesker og kultur”, og i det arbejde vil banken afprøve løsninger for at nytænke arbejdslivet og arbejdsformerne.

”Som en del af vores nye strategi stiller vi skarpt på mennesker og kultur som det tværgående indsatsområde, der skal binde de øvrige spor i strategien sammen. Det er human capital, der skal sikre, at vi styrker sparekassen og er en attraktiv virksomhed for både medarbejdere og kunder,” siger Bettina Theilgaard Krohn.

”Som en del af arbejdet med at styrke vores medarbejdere og kultur skal vi udvikle nye arbejds- og organisationsformer. Det kan være mange ting, men en af de ting, vi arbejder på, er en fire dages arbejdsuge. Vi skal selvfølgelig finde den rigtige balance mellem drift og den enkeltes medarbejders ønsker.”

Flere knaster

Banken har ikke truffet en endelig beslutning om at gøre det muligt for medarbejderne at forkorte arbejdsugen. Ifølge HR-direktøren forestår der først et arbejde, hvor medarbejderne skal spørges ind til, hvad de ønsker sig af arbejdslivet i banken.

Derudover er der også nogle rammer og regler i den nuværende overenskomst, der ifølge HR-direktøren kan gøre det sværere at opnå den grad af fleksibilitet, som banken ønsker sig.

”Så jeg håber, at fremtidige overenskomster kan muliggøre, at man som virksomhed i endnu højere grad kan skabe fleksible løsninger for sine medarbejdere,” siger Bettina Theilgaard Krohn.

Hun forventer dog, at muligheden for en kortere arbejdsuge både skal kunne rumme, at nogle ansatte arbejder lidt færre timer, mens andre måske lægger flere timer på færre dage og på den måde sparer sammen til en fridag. Samtidig barsler banken med muligheden for at arbejde på fleksible lokationer.

Ansætter pensionister

Sparekassen Sjælland-Fyn har derudover sat sig for at gentænke rekrutteringskanalerne til banken.

Således oplyser HR-direktøren, at banken i løbet af det seneste år har ansat en håndfuld finansielle medarbejdere, der ellers var gået på pension.

De er blevet ansat på fleksible vilkår, f.eks. med aftaler om kortere arbejdsuger, og det er en tilgang, som banken vil satse yderligere på i fremtiden som et led i arbejdet med den nye strategi, siger HR-direktøren.

”Vi har medarbejdere, der er gået på pension, som måske gerne vil spille golf og være sammen med børnebørnene to dage om ugen, men som ellers har tid til overs. Der har vi prøvet kræfter med at ansætte pensionister tre dage om ugen, mens de så er på pension to dage om ugen,” siger Bettina Theilgaard Krohn.

”Det handler dybest set om, at vi er i et arbejdsmarked, som bliver mere og mere trængt og udfordrende. Derfor må vi afsøge nye veje og tiltrække nye, yngre kompetencer, samtidigt med at vi fastholder de kompetencer og den erfaring, som man kun kan tilegne sig over tid. Vi skal kunne tænke ud af boksen og sikre diversitet i arbejdsmiljøet,” siger HR-direktøren.

Sparekassen Sjælland-Fyns strategi ”Mod nye mål” løber frem til 2025 og rummer otte strategiske spor – herunder sporet mennesker og kultur. Derudover har banken sat sig fem finansielle mål.

Blandet andet skal omkostningsprocenten barberes ned til under 50 pct. i 2025. Ved udgangen af sidste år lød den på 63 pct. Derudover skal egenkapitalforrentningen efter skat ligge på over 10 pct. i gennemsnit for hele strategiperioden.

Sjællandsk bank vil vokse mere behersket end jyske konkurrenter

Sparekassen Sjælland-Fyn klar med 2025-mål

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs