FinansWatch

Sydbank-direktør om høj inflation: Få nu gang i finans- og pengepolitikken

Politikerne skal reagere på den stigende inflation, mener Sydbanks adm. direktør Karen Frøsig.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Topchefen hos Sydbank, Karen Frøsig, kalder på politisk indgriben over for den tårnhøje inflation.

Få nu gang i penge- og finanspolitikken, lyder opfordringen onsdag fra bankdirektøren i et interview med MarketWire.

”Jeg er da altid bekymret, når jeg ser en høj inflation, som vi gør nu, og jeg ikke synes, at man nødvendigvis får reageret politisk helt korrekt på den,” siger Karen Frøsig.

Ifølge bankdirektøren er man ”nødt til at reagere på det her politisk” og i den forbindelse også forholde sig til årsagen.

Ifølge bankdirektøren spiller det ind på inflationen, at leverancekæderne har lidt svært ved for alvor at komme i gang oven på corona - og nu også med krigen i Ukraine.

”Men så kan det ikke hjælpe, at man sådan har den her tro på, at alle skal bare have, hvad de plejer at have - at man kompenserer for alt.”

- Vi er simpelthen nødt til både at få gang i finans- og pengepolitikken. Vi vil gerne have lidt inflation, men vi vil jo ikke have den her høje inflation, siger Karen Frøsig.

Så opfordringen er klar, nemlig at politikerne skal se på nogle af de håndtag, som der kan blive drejet på for at få tøjlet inflationen.

”Og så ved jeg godt, at man også bliver ramt af, at Den Europæiske Centralbank også synes at være meget langsomme i optrækket med at få ændret pengepolitikken.”

”Det bliver vi jo lidt afhængige af - uden at vi har den store indflydelse på det. Det er jo den position, vi har sat os i, siger Karen Frøsig om den danske fastkurspolitik og dermed bindingen til europæiske pengepolitik.”

For sen indgriben kan komme til at give bagslag - eksempelvis i forhold til boligpriserne og ikke mindst i likviditeten på boligmarkedet.

”Hvis man ikke snart kommer i gang, så kan jeg godt bekymre mig, for så høj inflation er ikke af det gode. Jeg synes, at der er mange steder, hvor det kan sætte sig, hvor vi ikke har set det endnu.”

”Politikerne har alle tiders chance for at agere politisk. Tag den nu! Når man nu får servet bolden, så er det meningen, at man skal returnere den,” siger Karen Frøsig.

Flere lån til virksomheder giver Sydbank højeste udlånsvækst i 14 år

Sydbank: Danske Bank-tal giver flere bekymringer end optimisme

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs