FinansWatch

Banker får svært ved at rulle negative renter tilbage

De negative indlånsrenter er blevet så god en forretning for landets pengeinstitutter, at de får svært ved at fjerne minusset for kunderne og følge med forventede rentestigninger op, konkluderer analytiker.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Med udsigt til rentestigninger fra Nationalbanken og USA bliver det ifølge Bankresearch-analytiker Nicholas Rohde svært for landets banker at blive ved med at forklare kunderne, hvorfor disse fortsat både skal betale for både ind- og udlån.

Ifølge Insidebusiness fremgår det i Bankresearchs seneste rapport ”Den danske pengeinstitutsektor 2021”, at bankerne sidste år havde 3,1 mia. kr. i dækningsbidrag på negative indlånsrenter, og at det i år forventes at stige til 4,8 mia. kr.

”De danske banker leverede i 2021 et samlet resultat efter skat på 29 mia. kr. Skal man igen fjerne sig fra de negative indlånsrenter og gå over til nulrenter, vil det koste 10 procent af indtjeningen i bankerne. Jeg kan simpelthen ikke se, at det kommer til at ske. Jeg vil derfor anbefale bankerne at tage opgaven på sig med at kommunikere til kunderne, at man ikke vil lade indlånsrenten stige, i takt med at Nationalbanken hæver renten,” siger Nicholas Rohde til Insidebusiness.

Sparekasse løfter bundlinje med 163 pct. trods faldende toplinje og stigende omkostninger

Andelskasser er i bund på risikoliste: Vi er ikke sat i verden for at skabe et højt afkast

Lokale og mindre banker topper risikomåling

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs