FinansWatch

Nye EU-sanktioner rammer endnu flere russiske oligarker

EU-Kommissionen har offentliggjort sanktioner mod oligarker, forretningsfolk og Hvideruslands banksektor.

Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Ruslands invasion af Ukraine har onsdag udløst yderligere sanktioner fra EU.

EU-Kommissionen har således offentliggjort en stribe sanktioner. De rammer blandt andet 160 personer - herunder er 14 russiske oligarker.

”Vi strammer grebet yderligere i forhold til sanktioner som reaktion på Ruslands militære aggression mod Ukraine,” skriver EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, onsdag på Twitter.

Udtrykket oligark bruges blandt andet om russere, der har tjent store formuer på for årtier siden at overtage statslige virksomheder billigt. Ofte har de stenrige oligarker også på den ene eller den anden måde politisk indflydelse.

146 personer fra Føderationsrådet, det ene kammer i Ruslands parlament, er også ramt af sanktionerne. Det siger en EU-diplomat onsdag.

Navnene på de sanktionerede personer ventes at blive afsløret senere onsdag. Det sker, når sanktionerne formelt offentliggøres af EU.

Sanktionerne rammer desuden fremtrædende forretningsfolk, den hviderussiske centralbank og tre øvrige store banker i Hviderusland.

EU indførte allerede sanktioner mod Rusland, efter at russerne annekterede Krim i 2014. De seneste er indført, efter at Rusland anerkendte Luhansk og Donetsk som uafhængige regioner og efterfølgende invaderede Ukraine.

Siden 2014 har EU indført sanktioner mod 840 personer og 53 selskaber.

/ritzau/dpa

Paypal dropper også Rusland

Fitch sænker vurdering på Rusland igen - tæt på betalingsstandsning

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs