FinansWatch

Nyt statsligt hvidvasksamarbejde betyder ekstraarbejde for bankerne på nogle fronter - men effektiviserer på andre

Når en fælles efterretningsenhed mellem politiet og pengeinstitutterne skal være oppe at køre i 2023 vil det meget vel give ekstra arbejde til bankerne. Men der vil samtidig komme effektiviseringer på andre fronter ved samarbejdet, som først tæller de store - og siden vil udvides til de mindre institutter.

Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør i Finans Danmark, skal være med til at få de indledende rammer omkring FEHT på plads. | Foto: PR/ Finans Danmark

For at slippe for en lang papirgang frem og tilbage mellem bankerne, dommerne og politiet oprettes der i det nye år en ny Fælles Efterretningsenhed for Hvidvask og Terrorfinansiering, FEHT, hvor danske pengeinstitutter hurtigere kan give oplysninger i forbindelse med efterforskning af økonomisk kriminalitet.

Enheden bliver oprettet efter forslag fra Finans Danmark, som tror, at det vil kunne effektivisere pengeinstitutternes hvidvaskbekæmpelse – og hjælpe med at fange de økonomisk kriminelle hurtigere. Det er til trods for det ekstraarbejde, som pengeinstitutterne kommer til at have ved at være en del af FEHT.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs