FinansWatch

Direktør i Fynske Bank: Høj aktivitet og stærke betingelser gav flot 2021

Et højt aktivitetsniveau, tilbageførte nedskrivninger og kursreguleringer bidrager til et 2021 i Fynske Bank, der overgik forventningerne fra starten af året. 2022 bliver mindre godt.

Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank, forventer ikke, at 2022 kan nå de samme højder som resultatet for 2021. | Foto: Fynske Bank/PR

Fynske Bank har kunnet sætte punktum for et 2021, der gav et overskud før skat på omtrent 74 mio. kr.

Det er cirka det dobbelte af det forventningsspænd, som banken spillede ud med i forbindelse med årsregnskabet for 2020 i slutningen af februar sidste år - på 30-40 mio. kr.

Spændet er dog blevet løftet nogle gange undervejs, og de seneste forventninger - fra oktober sidste år - pegede på et resultat før skat på 65-80 mio. kr.

Og selv i det spænd ender Fynske Bank altså i toppen. Det ligger der et stærkt fjerde kvartal bag, hvor en række af de ting, der gjorde hele 2021 stærkt, gentog sig.

"Der har bare generelt været et højere aktivitetsniveau på såvel boligområdet som fondsområdet. Det spiller pænt ind. Og så har vi været begunstiget af at have nogle konjunkturer, der har gjort, at vi har kunnet tilbageføre nogle nedskrivninger," siger Petter Blondeau, der er administrerende direktør hos Fynske Bank, til MarketWire.

De tilbageførte nedskrivninger stammer fra den almindelige drift, mens Fynske Bank ikke har rørt ved de reserver, der er sat af til covid-19-krisen.

Dertil er usikkerheden endnu for stor, fastslår direktøren.

For fjerde kvartal gjaldt det desuden, at Fynske Bank havde stærke kursreguleringer, og her er det særligt aktierne, der har trukket læsset.

"Det dækker over negative reguleringer af obligationer og ganske positive reguleringer af aktier," siger Petter Blondeau.

Flere ting bør normalisere sig i 2022

For 2022 spiller Fynske Bank i sin meddelelse fra torsdag aften ud med forventninger om et resultat før skat på 40-50 mio. kr.

Dermed er der udsigt til tilbagegang efter et år, der også med længder har overgået de oprindelige forventninger fra banken selv.

Og det er der, fordi man - som tingene ser ud fra hovedkontoret i Svendborg lige nu - bør forvente, at flere ting vil normalisere sig i år.

"Det er en alt andet lige-vurdering - det skal normalisere sig med nedskrivningsniveauet, og det skal sådan noget som boligmarkedet også. Vi har haft et meget højt niveau af konverteringer, og det forventer vi slet ikke på samme niveau i år, som det ser ud lige nu," siger Petter Blondeau.

Fynske Bank præciserer 2021-prognose og giver bud på 2022

Bankdirektører forventer svag effekt af statsgaranterede lån 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs