FinansWatch

Finansorganisation: Bankerne bærer selv del af ansvaret for manglen på arbejdskraft

Finanssektoren mangler hænder og døjer i dag med at have overvurderet gevinsterne ved digitaliseringen, lyder det fra sektorens egen uddannelsesinstitution. Hos arbejdsgiverne melder man hus forbi på kritikken.

Ifølge Søren Laursen, adm. direktør i Finanssektorens Uddannelsescenter, har flere banker undladt at uddanne en ny generation af rådgivere i troen på, at digitale løsninger kunne træde i stedet | Foto: PR/FU

Flere banker har overvurderet gevinsterne ved digitaliseringen og har derfor nu problemer med at tiltrække arbejdskraft, lyder det fra sektorens egen uddannelsesorganisation.

"Nogen har tilsyneladende overvurderet den hastighed, hvormed bankrådgiveren skulle blive overflødig. Visse institutter havde travlt med at lukke filialer i troen på, at rådgivningen ville blive overtaget af digital selvbetjening, og at resten kunne klares via centrale 24-7 onlinecentraler. Derfor er rekrutteringsudfordringen delvist selvforskyldt," siger adm. direktør i Finanssektorens Uddannelsescenter, Søren Laursen, og understreger, at problemerne forværres af, at der bredt set i samfundet er mangel på arbejdskraft.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs