FinansWatch

Bank of America løfter kvartalsoverskud 28 pct.

Bank of America har offentliggjort regnskab for fjerde kvartal, der var bedre end det tilsvarende kvartal året før.

Bank of America har offentliggjort regnskab for fjerde kvartal. | Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

Bank of America kom ud af fjerde kvartal med et overskud på 7,0 mia. dollar, hvilket var en forbedring på 28 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Det samlede facit for 2021 blev dermed et overskud på 32 mia. dollar, fremgår det onsdag eftermiddag af bankens regnskab.

For fjerde kvartal opgøres indtjeningen per aktie til 0,82 dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 0,76 dollar.

Et nærmere kig ned i de enkelte regnskabsposter viser en stigning i nettorenteindtægterne på 1,2 mia. dollar - eller 11 pct. - til 11,4 mia. dollar.

Posten for hensættelser til kredittab viser desuden en forbedring på 542 mio. dollar til nu at udgøre en indtægt i kvartalet på 489 mio. dollar.

"Vores resultater for fjerde kvartal var drevet af stærk organisk vækst, rekordniveau af digital anvendelse og en forbedret økonomi. Vi øgede udlånet med 51 mia. dollar og indlånet med 100 mia. dollar i løbet af kvartalet, hvilket yderligere styrker vores position som en leder inden for privates indskud," siger adm. direktør Brian Moynihan i regnskabet.

Et negativt punkt i regnskabet var en lavere handelsindtjening end ventet på 2,93 mia. dollar mod ventet 3,10 mia. dollar af analytikerne.

Umiddelbart reagerede investorerne negativt på regnskabet ved at sende aktien ned i formarkedet, men efter nogle få minutters betænkningstid rettede den sig. Et kvarter efter offentliggørelsen ligger aktien i formarkedet nu 2,0 pct. højere.

Markedsiagttager ser punkterede bobler flere steder på de finansielle markeder

Bank of America skruer kraftigt op for bonusserne 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs