FinansWatch

Danske bankaktier steg efter opjusteringer

Onsdag var en dag med kursstigninger til de danske bankaktier efter række banker sendte opjusteringsnyheder på gaden.

Seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Opjusteringer på stribe fra den danske banksektor har onsdag sendt store danske banker som Jyske Bank, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank og Spar Nord kraftigt i vejret på børsen i København.

Fremgangen skete i et marked, hvor stemningen er vendt til det bedre efter en svær start på 2022.

"Spar Nord opjusterede i dag, og samtidig er både jeg og flere af mine kollegaer ude at anbefale bankerne i denne tid. Flere finansielle institutioner er ude at pege på finans," siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen til MarketWire.

Jyske Bank lå godt til onsdag med en stigning på 8 pct. til 401,30 kr. Det er det højeste niveau siden 2007 og kommer efter en gevinst på 3,4 pct. tirsdag, hvor banken med hovedsæde i Silkeborg også var ude med en opjustering af sine forventninger til 2021.

Blandt vinderne var også Sydbank med en gevinst på 6,9 pct., Danske Bank, der endte 3,1 pct. højere og Spar Nord, der steg 7,7 pct. i øvrigt efter en opjustering.

Ringkjøbing Landbobank og Skjern Bank, der løftede deres forventninger i sidste uge, steg henholdsvis 4 og 6,8 pct.

Helt generelt har banksektoren klaret sig godt i den senere tid, hvor frygten for tiltagende inflation og højere renter har præget markederne. Bankerne får nemlig typisk lettere ved at tjene penge, når renterne stiger, og derfor ses sektoren som et godt sted at være, når inflationen tager til.

Specifikt for danske banker nyder de desuden godt af en stærk kreditkvalitet og meget lave tab på udlån.

"Bankerne nyder desuden godt af, at stemningen i markedet er blevet lidt bedre. Man er blevet mindre bange for, at markedet vil skvatte sammen på grund af frygt for højere renter, og så får også bankerne lidt ekstra momentum," siger Lars Skovgaard Andersen.

Med onsdagens gevinst er Jyske Bank steget over 19 pct. i år. Sydbank ligger over 13 pct. højere, og Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank er steget henholdsvis 16 pct. og 7 pct.

Hvidbjerg Bank, der onsdag også løftede sin prognose, steg onsdag 11 pct. til 119 kr. og bragte dermed årets gevinst op på tilsvarende 11 pct.

Danske Bank er steget næsten 12 pct. i år. Nordea er haltet bagefter med en samlet stigning på 4 pct. siden nytår, men lukkede onsdag 2,6 pct. højere i 83,60 kr. - det højeste niveau siden 2017.

Spar Nord ser positiv udvikling fortsætte i lavere tempo i 2022

Carnegie hæver kursmålet på Jyske Bank 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs