FinansWatch

Nordea ser Spar Nord som mulig køber af Handelsbanken

Spar Nord er en af de banker, som kan ende med at købe Handelsbanken i Danmark, vurderer Nordea.

Spar Nord er ikke afvisende over for muligheden for at købe Handelsbanken. | Foto: Spar Nord / PR

Spar Nord kan betale op mod 6,5 mia. kr. for Handelsbankens danske aktiviteter i et potentielt samarbejde med Nykredit, vurderer Nordea ifølge PLX.AI.

Nordea forestiller sig en opsplitning af Handelsbankens danske aktiviteter, hvor Spar Nord sælger aktiviteterne inden for kapitalforvaltning til Nykredit.

Som led i finansieringen vil Spar Nord få behov for en kapitalforhøjelse på 3,3 mia. kr. via salg af nye aktier, estimerer Nordea.

Bankens anbefaling af Spar Nord er "hold".

Nordeas vurdering kommer, efter at Børsen tidligere på ugen skrev, at Nykredit havde hyret JPMorgan som rådgiver til at undersøge muligheden for at købe Handelsbankens danske aktiviteter.

Avisen henviste desuden til, at kilder med indsigt i banksektoren tidligere har set sandsynlighed for, at Nykredit danner et konsortium med Spar Nord og Arbejdernes Landsbank for at lægge et bud på Handelsbanken og efterfølgende dele aktiviteterne i mellem sig.

I starten af november sagde Spar Nords topchef, Lasse Nyby, til MarketWire, at han venter flere bejlere til Handelsbankens danske forretning.

"Jeg har også godt set det, og det synes vi da, er en spændende mulighed," sagde han blandt andet.

Medie: Nykredit har hyret rådgivere til køb af Handelsbanken

Analyse: Handelsbanken kan blive splittet i tre 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs