FinansWatch

Omdiskuteret kapitalkrav får blandet modtagelse på direktørkontorerne

Står det til Europa-Kommisionen, bliver Basel-komiteens forslag om at indføre et gulvkrav på bankernes beregninger af kapitalkrav til virkelighed. Det vil ramme Danmark hårdt, har det længe lydt fra Finans Danmark, men hvad vil det omdiskuterede gulvkrav betyde for de institutter, der ikke benytter interne modeller? FinansWatch har taget temperaturen.

Foto: Arbejdernes Landsbank/PR

Efter flere udskydelser landede Europa-Kommissionens forslag til implementeringen af den sidste bid af de såkaldte Basel III-anbefalinger langt om længe onsdag middag.

Og helt som ventet er det med et forslag om at indføre et såkaldt gulvkrav på 72,5 pct. Det betyder, at en bank, som bruger interne modeller til at fastsætte sit kapitalbehov, ikke må sætte kreditrisikoen lavere end 72,5 pct. af, hvad den ville have været, hvis banken benyttede sig af standardmetoden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs