FinansWatch

Finansanalytiker: Totalkredit-aftalen er konkurrencehæmmende

Det forestående salg af Handelsbankens danske afdeling kan vise, at Totalkredit-aftalen hæmmer konkurrencen på det danske bankmarked.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Både Jyske Bank og Nordea er oplagte kandidater til at købe den danske afdeling af Handelsbanken, lyder det fra SEB's bankanalytiker Per Grønborg til mediet Insidebusiness, men det kan blive svært at regne hjem for udefrakommende, fordi en del af Handelsbankens lån er givet via Totalkredit.

"Det er ret åbenlyst, at Totalkredit-aftalen er konkurrencehæmmende, for det er svært for aktører uden for Totalkredit at få fodfæste på markedet, selv om det vil være helt oplagt for Jyske Bank at købe Handelsbanken, for Jyske Bank mangler volumen til at supportere de fuldt udbyggede hovedsædefunktioner. Man kan sige, at hovedet p.t. er for stort til resten af kroppen," siger Per Grønborg til mediet.

Problemet med at overtage Totalkredit-lån er, at hvis man ikke selv udbyder dem, mister man indtægten fra Totalkredit-samarbejdet.

En usædvanlig lækkerbisken kan blive til en kamp om checkhæftet mellem Jyske og Nykredit 

Nordea har givet magten tilbage til rådgiverne i kampen om at blive kundens lokale bank 

Handelsbanken ser Spar Nord-opkøb styrke positionen i Hovedstadsområdet 

Opsigtsvækkende Danske Bank-analyse med opfordring til Jyske Bank: Sælg realkreditten, køb Spar Nord og bliv største Totalkredit-partner 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs