FinansWatch

Lækket Basel-forslag peger på håndsrækning til dansk realkredit

En lækket version af EU-Kommissionens forslag til nye kapitalkrav lægger op til en streng fortolkning af Basel-komiteens anvisninger. Dele af realkreditten ser ud til at få en hjælpende hånd, men hjælpen har en udløbsdato.

Det bliver blandt andet Mairead McGuinness, EU-kommissær med ansvar for det finansielle område, som skal præsentere lovforslaget på onsdag. | Foto: Kenzo Tribouillard/AP/Ritzau Scanpix

Når nye kapitalkrav i EU-regi skal føres ud i livet, så bliver kravene knap så hårde, som den danske finanssektor har frygtet. Det fremgår af et udkast fra EU-Kommissionen til de nye krav, som FinansWatch er i besiddelse af.

Først lidt forhistorie: De kommende krav udspringer fra Basel-Komiteen, som løbende præsenterer anbefalinger til, hvordan den finansielle sektor skal reguleres. Den seneste pakke af anbefalinger fra komiteen hedder Basel III. En del af pakken er allerede gennemført i EU, mens en hjørnesten – nemlig en række nye kapitalkrav – endnu udestår. Den sidste del af Basel III kaldes også Basel IV, fordi den del af pakken betragtes som sin egen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs