FinansWatch

Bankopjusteringsbølgen ruller: Bliver Jyske og Sydbank de næste?

Efter en stribe af opjusteringer er blikket nu rettet mod Jyske Bank og Sydbank, lyder det fra investeringsøkonom hos Nordnet.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Opjusteringer fra bankerne tikker ind i øjeblikket, og flere af slagsen kan vente rundt om hjørnet.

"Nu venter investorerne på, om også Jyske Bank og Sydbank følger trop," skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

Tirsdag opjusterede Nykredit sine resultatforventninger med 1 mia. kr., og Vestjysk Bank hævede sin resultatprognose med mere end 10 pct.

Spar Nord og Skjern Bank har onsdag fortsat bølgen med opjusteringer forud for deres regnskaber for tredje kvartal.

I det hele taget tegner 2021 til at blive et godt år for bankerne. Det kommer kærkomment for bankaktionærerne efter en lang periode med dårlige afkast.

"2021 bliver økonomisk godt og afkastmæssigt fornuftigt for bankaktionærerne, hvis man da ikke lige er Danske Bank-aktionær, som stadig er udfordret af hvidvasksagen og udfordringer med flexfri og "opkrævningsudfordringer"," skriver Per Hansen.

Med undtagelse af Ringkøbing Landbobank har de øvrige banker ikke været i stand til at levere gode afkast de seneste 10 år, påpeger investeringsøkonomien.

"I år har et bugnende ejendomsmarked fået bidragskronerne til at skæppe i kasseapparaterne på samme måde som stigende aktiekurser gør det."

"Samtidig har bankerne fået tæmmet udgiftsstigningerne og holder lidt igen med personaleomkostningerne, som er langt den overvejende udgiftspost med anslået 65-75 pct. af de samlede omkostninger i bankerne," skriver Per Hansen.

Skjern Bank løfter og præciserer forventninger

Spar Nord skruer igen op for forventningerne 

Vestjysk Bank opjusterer efter fortsat høj aktivitet 

Mere fra FinansWatch

Nykredit betaler erstatning til swapkunder

Der blæser nye vinde hos Nykredit, når det kommer til en lang række kunder med en renteswap. Finanskoncernen udbetaler erstatning til kunderne for de tab, som Nykredit selv har påført dem.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs