FinansWatch

Basisbank fik overskud i første halvår med kurs mod afvikling af banklicens

Basisbank er på vej mod en grundlæggende ændring af forretningen, og det afspejler sig i regnskabet for første halvår, hvor udlånet og indtægterne faldt. Markant lavere nedskrivninger vendte underskud i første halvår 2020 til et overskud i årets første seks måneder.

Basisbank indkasserede et underskud i første halvår 2020, men det blev vendt til sorte tal på bundlinjen i årets første seks måneder. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Basisbank, der bl.a. slår sig op på forbrugslån og er i gang med at afvikle sin banklicens, kom gennem årets første seks måneder med et overskud på 51,3 mio. kr. Det viser bankens halvårsregnskab.

Netto rente- og gebyrindtægterne hos Basisbank faldt ganske vist med godt 50 mio. kr. til 157,9 mio. kr. Men det forhindrede ikke banken i at forbedre bundlinjen markant fra et minus på 94 mio. kr. i første halvår 2020 til dette års overskud i første halvår på 51,3 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs