FinansWatch

Danske banker tiltrækker færre udenlandske investorer

Fra juni til juli blev der længere mellem danske bankaktier med udenlandske ejere, skriver ABG Sundal Collier i en analyse.

Vestjysk Bank - her ses bankens tidligere hovedsæde i Lemvig - er den bank, som har oplevet den mest faldende udenlandske investorinteresse fra juni til juli, skriver ABG Sundal Collier i analysen. | Foto: Vestjysk Bank/PR

Investorer, der har adresse uden for Danmarks grænser, har skruet ned for deres ejerskab af så godt som alle større danske banker fra juni til juli. Sådan lyder konklusionen fra Mads Thinggaard, analytiker hos ABG Sundal Collier, i en analyse.

Ifølge tallene, som stammer fra Nationalbanken, og som ABG Sundal Collier har set nærmere på, har kun Spar Nord oplevet en stigende aktionærinteresse fra udlandet. For banken med hovedsæde i Aalborg voksede den udenlandske ejerandel med 0,19 procentpoint, og omkring 25 pct. af Spar Nord-aktierne er på udenlandske hænder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs