FinansWatch

Tilsyn: Alle fire danske banker lever op til solvensbehov i EBA-test

Både Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank klarer sig igennem stresstest på sikker vis, lyder det fra Finanstilsynet.

Foto: Lars Krabbe/IND

De danske banker, Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank, der har deltaget i den fælleseuropæiske stresstest 2021 fra de europæiske bankmyndigheder (EBA) af 40 europæiske banker lever op til solvensbehovet med komfortabel margin.

Det oplyser Finanstilsynet.

Det selvom der er tale om en meget hård stresstest, som giver anledning til betydelige fald i institutternes kapitalprocenter.

"For Danske Bank er faldet så stort, at instituttet må gøre brug af kapitalbevaringsbufferen over den treårige fremskrivning. Jyske Bank klarer kapitalkravet, men med en beskeden overdækning," skriver tilsynet.

"De nye resultater viser, at enkelte af de største danske institutter kommer under et kapitalmæssigt pres i den fælleseuropæiske stresstest. Alle de danske institutter bevarer dog en kapital, der ligger komfortabelt over deres solvensbehov," fremhæver Finanstilsynets direktør, Jesper Berg i en pressemeddelelse.

Han påpeger også, at resultaterne afspejler, at der er tale om et meget hårdt stress-scenarie, som antages at bygge oven på et i forvejen stresset makroøkonomisk udgangspunkt som følge af corona krisen.

Han mener dog, at selvom der er tale om en meget hård stresstest, understreger resultaterne behovet for, "at institutterne fremadrettet fastholder en robust kapitalisering".

 

EBA-vurdering bekræfter stærk kapitalposition hos Nordea 

Danske Bank ville spise af kapitalbuffer i EU-stresstest 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs