FinansWatch

Banker kan komme i klemme på digitale penge

Digitale penge, som for eksempel kryptovalutaer, bliver stadig mere populære, men det kan ramme bankerne, vurderer blandt andet Ulrik Nødgaard, der er direktør i Finans Danmark.

Ulrik Nødgaard er direktør i Finans Danmark. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Kryptovalutaer bliver mere og mere udbredte, og flere centralbanker arbejder også på at indføre deres version af digitale penge. Blandt andet Bank of England overvejer i øjeblikket, om de skal indføre deres version af en kryptovaluta, og det kan ramme bankerne, vurderer Ulrik Nødgaard, direktør i Finans Danmark, over for Finans.

"Hvis man går for hurtigt frem, kan det få en meget stor betydning for banksektoren. Man kan få en situation, hvor folk flytter deres indlån til centralbanken, og det kan få meget vidtgående konsekvenser for bankernes mulighed for at yde lån," siger Ulrik Nødgaard.

Digitale penge vil typisk komme til at ligge i en digital tegnebog og ikke i en konto, og hvis man får adgang til at sætte dem ind hos en centralbank, kan det tage yderligere forretning fra bankerne.

Den danske centralbankdirektør, Lars Rohde, sagde dog under Folkemødet i år, at han ikke selv ser et stort behov for en digital valuta i Danmark.

"Som individer har vi brug for penge som et transaktionsmiddel. Det kort, du betaler med, enten via din telefon eller som kort, er jo lige så gode penge, fordi de er garanteret af staten op til 750.000 kr. Og de er også ret digitale. Så hvad er det lige, det her nye kan, som vi ikke allerede kan i forvejen?," lød det fra Lars Rohde.

Lars Rohde afviser behov for dansk kryptovaluta 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs