FinansWatch

Commerzbank dropper projekt og afskriver for 200 mio. euro

En outsourcing af et it-projekt er blevet lagt på hylden i tyske Commerzbank. Det koster en markant afskrivning i andet kvartal.

Foto: Frank Rumpenhorst/AP/Ritzau Scanpix

Den tyske storbank Commerzbank må afskrive for 200 mio. euro i årets andet kvartal.

Det skriver Bloomberg News.

Der er tale om ekstraordinær afskrivning, som er en konsekvens af, at selskabet dropper at outsource et it-projekt til HSBC Transaction Services.

"Begrundelsen for beslutningen er risici i den tekniske implementering og ændrede markedsforhold," lyder det fra banken ifølge Bloomberg News.

Selskabets mål om maksimalt at have omkostninger for 6,5 mia. euro er fortsat gældende rent operationelt, men udgifter til nedskrivningen kommer oveni, skriver mediet.

Beslutningen om at outsource projektet blev taget tilbage i 2017, men siden da har markedet ændret sig. Den endelige implementering skulle være udført i midten af 2021, hvilket vil sige lige omkring nu.

Kundeforretningen påvirkes ikke, oplyser selskabet.

Aktien falder torsdag 0,8 pct. på børsen i Frankfurt.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs