FinansWatch

Bankers opjusteringer giver få reaktioner på aktiemarkedet

Selv om flere banker har opjusteret deres forventninger, har det langt fra sendt investorerne i opkøbshumør.

Investorerne har været nærige med belønninger til de banker, der har opjusteret deres forventninger til hele 2021. | Foto: Spar Nord/PR

En lang række danske banker har udsendt pæne opjusteringer de seneste uger, og flere amerikanske storbanker er kommet ud med gode kvartalsregnskaber, men ingen af dem belønnes med stigende kurser.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Den lille stigning, som Danske Bank og Jyske Bank i sidste uge opnåede ovenpå opjustering af indtjeningsforventningerne, forsvandt efter et par dage.

På den anden side af Atlanterhavet faldt tre banker - JP Morgan, Bank of America og Goldman Sachs - trods gode rapporter for årets andet kvartal.

Ifølge Andreas Østerheden, chefstrateg i Nordea, skyldes de upåvirkede kurser, at optimismen på aktiemarkedet tyvstartede tilbage i foråret.

"Forventningerne er meget høje. Og de stærke kursstigninger inden regnskabssæsonen begrænser potentialet for yderligere stigninger i løbet af regnskabsaflæggelserne, trods ellers solide resultater," siger han til avisen.

"Til gengæld er de overraskende gode resultater med til at understøtte aktiemarkedet og bekræfte, at det ikke er urimeligt, at det er steget så meget, som det er, med 17 pct. i USA og 13 pct. i Danmark i første halvår," fortsætter han.

Blandt bankerne herhjemme har blandt andet Danske Bank, Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord og Fynske Bank opjusteret det forventede årsresultat, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Banknordik opjusterer forventningerne

Lollands Bank hæver forventninger med tocifret millionbeløb 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs