FinansWatch

Bankaktier oplever endelig medvind

De professionelle investorer regner fortsat med fremgang for de store danske bankaktier.

Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg | Foto: Jyske Bank/PR

De store danske bankaktier har nu indhentet kurstabene fra coronakrisen, og de professionelle investorer regner med fortsat fremgang de kommende år.

Det skriver Finans.

De største banker, med Danske Bank som eneste mærkbare undtagelse, er i 2021 steget mere end C25-indekset og har belønnet investorerne med afkast på 30 til 45 pct.

"Tingene ser væsentlig bedre ud for finanssektoren. Bankernes drift er i fremgang, udlånsrisikoen er reduceret, og renterne er over tid på vej op," siger Otto Friedrichsen, aktiechef i Formuepleje, til Finans.

Det er både den økonomiske genopretning og overordnet set stigende renter, som løfter udsigterne for bankernes drift, men også at der er lagt op til, at hensættelser til tab føres tilbage i indtægtskolonnen i regnskaberne.

"Man har sat rigtigt mange penge af til misligholdte lån under krisen, hvor mange virksomheders indtjening faldt. Men de store hjælpepakker har holdt hånden under erhvervslivet, og det smitter nu positivt af på bankerne," kommenterer Nordeas chefstrateg, Andreas Østerheden.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs