FinansWatch

Kvindelige virksomhedsejere får dyrere banklån end mandlige

I en ny analyse konkluderer Nationalbanken, at kvindelige virksomhedsejere gennemsnitligt betaler 1 procentpoint mere i rente hos bankerne, end mandlige gør. Selv renset for forskellige faktorer er der forskel på rentesatsen. Finans Danmark er overrasket over konklusionerne.

Nationalbanken har set nærmere på forskellen mellem udlån til virksomheder, der har henholdsvis kvindelige og mandlige ejere. | Foto: Jens Dresling

Det er dyrere for kvindelige virksomhedsejere at tage lån i banken, end det er for deres mandlige kolleger. Det konkluderer Nationalbanken i en ny analyse.

"Ved første øjekast betaler kvindelige virksomhedsejere i gennemsnit 1 procentpoint mere i rente end mandlige virksomhedsejere. Justeret for faktorer, der indikerer virksomhedernes konkursrisiko, er forskellen dog mindre," lyder konklusionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs