FinansWatch

Credit Suisse kan måske søge om fusion med UBS

Den schweiziske storbank overvejer, om den skal lade sig opsluge af sin store konkurrent, siger anonyme kilder til Reuters.

Credit Suisse sidder i en skrøbelig situation og overvejer i øjeblikket sin fremtid, siger anonyme kilder. | Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Credit Suisses topledelse kan, af frygt for at aktivister kan drage fordel af den skrøbelige situation relateret til investeringsbankens involvering i Greensill- og Archegos-problemerne, søge at forfølge en fusion med den schweiziske konkurrent UBS, som en vej ud af sumpen.

Det skriver Reuters med henvisning til anonyme kilder med kendskab til deres tankegang.

En fusion inden for Alpelandets grænser kan ifølge en af kilderne forhindre, at investeringsbanken lander på udenlandske hænder.

Andre muligheder, der bliver drøftet, er en udskillelse af den schweiziske bankforretning, en nedskalering af investeringsbanken eller et salg af den amerikanske investeringsbank såvel som et salg af kapitalforvaltningsforretningen.

Kilderne pointerer, at drøftelserne er på et meget tidligt stadie, og at ingen beslutninger er taget.

I september sidste år var der rygter fremme om, at bestyrelsesformænd for de to schweiziske investeringsbanker udforskede en fusion.

Credit Suisse har i år været indblandet i flere uheldige sager heriblandt har banken tabt 4,7 mia. dollar på kollapset af hedgefonden Achegos Capital og banken har også ydet lån til konkursramte Geeensill Capital.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs