FinansWatch

Europæisk vagthund vil have banker til at have tiårsplan for klimarisici

Bankerne skal have styr på, hvordan ESG-risici kan ramme forretningen ti år ude i fremtiden, lyder det i rapport fra EBA.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen

De europæiske banker skal have en tiårsplan for, hvordan miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) risici kan ramme bankernes bundlinjer.

Sådan lyder det fra den europæiske bankvagthund EBA i en rapport om ESG-risici for kreditinsitutter og investeringsfirmaer, som myndigheden udgav onsdag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs