FinansWatch

Tiltag skal rette op på ulovlige gebyrer på mobilbetalinger

I dialog med flere parter i branchen har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sat gebyrer på kortbetalinger gennem eksempelvis Apple Pay og Google Pay under lup.

Foto: Frank May/AP/Ritzau Scanpix

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har rettet sit blik mod ulovlige gebyrer, når kunder betaler med mobile løsninger, og det har ført til flere tiltag, som skal dæmme op for problemet. Det skriver styrelsen i en meddelelse.

Humlen er, at det siden 2018 har været forbudt at opkræve gebyrer for betalinger, som bliver foretaget med gængse betalingskort udstedt i EU. Det gælder også, hvis kortet bliver brugt med eksempelvis Apple Pay og Google Pay som mellemstation. Ikke desto mindre har en række kunder oplevet at blive opkrævet gebyrer, og efter dialog med bl.a. Mastercard, Visa, Nets og Dansk Erhverv bliver der nu lovet bod og bedring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs