FinansWatch

Møns Bank opjusterer forventningerne efter øget aktivitet

Møns Bank venter for 2021 nu at levere et overskud før skat på 40-50 mio. kr. mod tidligere ventet 30-40 mio. kr.

Foto: Møns Bank/PR

Møns Bank opjusterer forventningerne efter en højere aktivitet og en bedre basisdrift end budgetteret samt et ejendomssalg og lavere end ventede nedskrivninger.

Det skriver Møns Bank i en meddelelse tirsdag eftermiddag.

Møns Bank venter for 2021 nu at levere et overskud før skat på 40-50 mio. kr. mod tidligere ventet 30-40 mio. kr., idet banken nu venter, at resultatet før skat i første halvår vil nå 33 mio. kr.

Resultatet før skat er også positivt påvirket af en ekstraordinær indtægt på 2,5 mio. kr. fra afhændelse af en investeringsejendom samt lavere end ventede nedskrivninger.

"En positiv udvikling i kundernes økonomi, som betyder, at der netto forventes en tilbageførsel af nedskrivninger på eksponeringer for året som helhed i størrelsen 6-8 mio. kr., mod oprindelig forventning om en samlet nedskrivning for året på omkring 10 mio. kr.," skriver Møns Bank.

Forventningerne til basisdriften opjusteres for 2021 med 5-7 mio. kr. til 35-40 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs