FinansWatch

Finans Danmark stiller sig på bagbenene over forslag om genaktivering af kapitalbuffer

Det Systemiske Risikoråd foreslår, at den kontracykliske kapitalbuffer bliver genaktiveret med virkning fra efteråret 2022. Det er ikke en god ide, hvis man spørger pengeinstitutternes interesseorganisation, som heller ikke klapper i hænderne over forslag til indgreb på boligmarkedet.

Ulrik Nødgaard, adm. direktør, Finans Danmark. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 15.38 med Finans Danmarks kommentarer til Det Systemiske Risikoråds henstilling om at begrænse adgangen til afdragsfrie lån.

Det er stadig uvist, hvilke konsekvenser coronakrisen samlet set vil få, og det er for tidligt at bede banker om at genopbygge den kontracykliske kapitalbuffer. Sådan lyder det fra Finans Danmark, efter Det Systemiske Risikoråd tidligere tirsdag meldte sig på banen med sit syn på sagen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs