FinansWatch

Amerikanske banker har kurs mod øget udbytte og aktietilbagekøb

Resultatet af stresstests senere på ugen ventes at give mulighed for, at amerikanske banker kan sende penge i aktionærernes retning.

Det er US Federal Reserve, som gennemfører de stresstests, hvis resultater offentliggøres torsdag. | Foto: Chris Wattie/Reuters/Ritzau Scanpix

De største amerikanske banker forventes at bruge store summer på aktietilbagekøb og udbytte, skriver Financial Times.

Siden coronapandemiens begyndelse har banker i USA været underlagt begrænsninger i udbetaling af udbytte og tilbagekøb af aktier. Resultatet af stresstests, som den amerikanske centralbank har foretaget, bliver præsenteret senere på ugen, og her er det forventningen, at bankernes kapitalsituation ser meget positiv ud i forhold til centralbankens minimumskrav.

Det vil give rum til, at bankerne kan belønne aktionærerne, skriver Financial Times.

"De store banker kom ind i pandemien og så ud til at være overkapitaliserede, og efter mere end et år uden aktietilbagekøb ser de endnu mere overkapitaliserede ud," siger Jeffery Harte, senioranalytiker hos Piper Sandler, til Financial Times.

I Danmark har Finanstilsynet opfordret finansielle virksomheder til at være tilbageholdne med udbyttebetalinger i løbet af coronakrisen.

Tilsyn opfordrer kundeejede forsikringsselskaber til at holde igen med overskudsdeling

Tilsynschef giver solide danske banker fleksibilitet til udbyttebetalinger

Finanstilsynet opfordrer til at holde igen med udbytter i 2021 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs