FinansWatch

Nationalbanken nedjusterer salg af statsobligationer med 15 mia. kr.

Til gengæld bliver der skruet op for salget af de kortfristede papirer; skatkammerbeviser og commercial papers (CP).

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den danske stat regner med at skulle låne færre penge gennem salg af statsobligationer i 2021, men øger salget af kortfristede papirer.

Det skriver Danmarks Nationalbank.

Her bliver sigtepunktet for salget af indenlandske obligationer i 2021 nedjusteret til 110 mia. kr. mod tidligere 125 mia. kr.

"Det afspejler en mindre underliggende forbedring af nettofinansieringsbehovet, når der tages højde for likviditetsforskydninger afledt af de midlertidige covid19-tiltag," skriver Nationalbanken i en analyse.

Til gengæld bliver der skruet op for salget af de kortfristede papirer; skatkammerbeviser og commercial papers (CP).

"Med udgangspunkt i det nuværende skøn for statens finansieringsbehov ventes der et samlet udestående i skatkammer beviser og CP på 95 mia. kr. ultimo 2021, heraf op til 60 mia. kr. i skatkammerbeviser," skriver Nationalbanken.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs