FinansWatch

EU udelukker ti storbanker fra obligationsudbud

EU-kommissionen har blandt andet udelukket Citigroup, Bank of America og Deutsche Bank fra sit kommende obligationssalg til EU's redningsfond.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

EU-kommissionen har valgt at udelukke ti store internationale banker fra sit kommende obligationssalg til EU's redningsfond, fordi de alle tidligere er blevet fundet skyldige i konkurrencesager.

Det skriver Financial Times med henvisning til unavngivne kilder.

De 800 mia. euro, som kommissionen skal rejse til redningsfonden, og som skal sælges i markedet, er det største salg af obligationer i EU's historie, og udbuddet af obligationerne startede tirsdag.

Det sker dog uden deltagelse af nogle af rentemarkedets allerstørste aktører. JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Deutsche Bank, Commerzbank, Nomura, Natwest, Credit Agricole, Unicredit, Natixis og Barclays er således alle blevet bedt om at holde sig væk, fordi de tidligere i flere forskellige sager har brudt konkurrencereglerne.

"Kommissionen implementerer en striks tilgang for at sikre, at de aktører, den arbejder sammen med, er egnede til at være modparter for EU," udtaler en talsmand for kommissionen til Financial Times.

Ifølge Dealogic er syv af de ti største banker i 2021-markedet for handel med EU-gæld. De ti er alle på listen over 39 banker, der er primære mæglere i forbindelse med obligationssalg fra EU.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs