FinansWatch

Banker: Ansatte føler sig forfulgte af erhvervsministeren

Mange i den finansielle sektor føler sig uretfærdigt behandlet af erhvervsministeren, siger formand for Finansforbundet. Erhvervsminister siger, han har forsøgt at "værne om tilliden" til branchen.

Erhvervsminister Simon Kollerup | Foto: Jens Dresling

De ansatte i landets banker føler sig forfulgte af den socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerups karakteristik af bankerne som "grådige", fordi bankerne kræver negative renter af private indskydere, selv om nationalbankrenten også er negativ.

Det skriver Berlingske.

"Rigtig mange i den finansielle sektor føler sig uretfærdigt behandlet af erhvervsministeren i denne debat. Jeg oplever en sjælden frustration over en manglende forståelse for, hvad det vil sige at drive finansiel virksomhed i øjeblikket," mener Kent Petersen, formand for Finansforbundet med 56.000 medlemmer, ifølge Berlingske.

Han bakkes op af Dorrit Groth Brandt, som er for Nordeas 6000 medlemmer af forbundet.

"Det er muligt, at det for nogle er kompliceret at forstå, hvordan bankerne og de finansielle markeder fungerer, men det burde det ikke være for erhvervsministeren. Det er, som om 'bankbashing' er helt og holdent tolereret og accepteret. Men det koster på trivslen, stoltheden og arbejdsglæden hos mine kolleger," udtaler hun.

Simon Kollerup skriver i en kommentar til Berlingske, at han har rejst debatten om rimeligheden i de negative renter for "at værne om tilliden" til branchen.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs