FinansWatch

Jutlander Bank blev dagens største højdespringer efter fusion

Jutlander Bank-aktionærerne vil som vederlag ved fusionen modtage 350 kr. per aktie.

Foto: Emil Helms

Jutlander Bank kunne mandag se sin aktiekurs stige med 28,8 pct., efter at selskabet meddelte, at det vil fusionere med Sparekassen Vendsyssel og afnoteres.

Aktien lukkede dagen i 340 kr.

Ifølge en aftale mellem de to selskabers bestyrelser vil Sparekassen Vendsyssel blive det fortsættende pengeinstitut under navnet Sparekassen Danmark af 1871.

Finn Hovalt Mathiassen, der er bestyrelsesformand i Jutlander Bank, kaldte beslutningen "proaktiv og med rettidig omhu".

Han fremhævede den kraftige regulering af banksektoren som en af grundene til, at fusionen er givtig for begge banker.

"Sektoren er udsat for kraftig regulering, og det har vi intet imod. Men den samfundsopgave i forhold til reguleringer koster penge, og kan vi fordoble forretningsomfanget, så er der flere kunder til at betale. Det er rationalet," sagde han til Ritzau Finans.

Jutlander Bank-aktionærerne vil som vederlag ved fusionen modtage 350 kr. per aktie, som er en præmie på 32,6 pct. i forhold til lukkekursen fredag på 264 kr.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs