FinansWatch

Antallet af dårlige betalere er faldet under coronakrisen

Under coronapandemien er antallet af dårlige betalere faldet til laveste niveau i knap 10 år.

Foto: Thomas Borberg

I april 2020 lød antallet af dårlige betalere på knap 182.000, mens det 1. juni i år lyder på lidt over 169.000.

Det skriver Politiken på baggrund af tal og en spørgeundersøgelse fra data- og analysevirksomheden Bisnode, som blandt andet står bag Debitor Registret, der er et af Danmarks største skyldnerregistre.

"Vi kan se på tallene, at der er blevet markant færre dårlige betalere, og når vi spørger danskerne om deres privatøkonomi, har en stor del af dem sparet op og afviklet gæld temmelig systematisk siden den første nedlukning af samfundet i marts 2020," siger Christian Anders Elkjær, der er seniorrådgiver hos Bisnode, til avisen.

Ifølge Politiken er det nuværende antal dårlige betalere det laveste i knap et årti. Ved udgangen af 2014 lød antallet på 187.329.

Danske banker beskyldes for at støtte Myanmars militærregime

To mænd dømt for forsøg på hvidvask 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs