FinansWatch

AL-direktør om Kollerups bankkritik: Vi behøver måske ikke altid få slagene

Gert Jonassen finder erhvervsminister Simon Kollerups (S) kritik af bankernes løbende sænkninger af grænsen for negative renter urimelig.

Foto: Brian Karmark/ERH

Set i forhold til andre brancher bliver landets banker set på med særlig kritisk lup fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), mener Arbejdernes Landsbanks adm. direktør, Gert Jonassen.

Det fortæller han til Berlingske.

"Hvis du kigger på mange andre fagområder, som også ligger under ministerens ressort, har der ikke været andre brancher, han går lige så hårdt til. Pengeinstitutterne får lov til at stå forrest på hylden. Jeg ved da godt, at der har været brug for bankpakker historisk og andre uheldige eksempler i den finansielle sektor, men i dag er der rigtig mange pengeinstitutter, der driver en ordentlig og seriøs forretning, og som har gjort det hele vejen igennem. De behøver måske ikke altid at få slagene," siger Gert Jonassen.

Bankdirektørens udmelding kommer, efter Simon Kollerup ad flere omgange har kritiseret bankernes sænkningerne af grænserne for, hvornår privatkunder skal betale negative renter af deres formue. Lige nu lyder grænsen hos de fleste banker på 100.000 kr.

Simon Kollerup "er åben" for privatkonti i Nationalbanken

Støtteparti afviser at blande sig i bankers renter

Bankdirektør ser Kollerup-melding som "stemmefiskeri" 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs