FinansWatch

Sparekassen Sjælland-Fyn og Nordfyns Bank udsteder obligationer gennem ny Nykredit-fond

Både Sparekassen Sjælland-Fyn og Nordfyns Bank udsteder obligationer for i alt 205 mio. kr. i forbindelse med, at Nykredit har åbnet en ny fond, som hjælper de mindre banker med at udstede gæld.

Sparekassen Sjælland-Fyn er blandt de banker, som har benyttet sig af Nykredits nye fond til gældsudstedelser. | Foto: Sparekassen Sjælland-Fyn / PR

Sparekassen Sjælland-Fyn og Nordfyns Bank har begge indgået aftaler om udstedelse af obligationer i klassen Senior Non-Preferred - for henholdsvis 180 mio. kr. og 25 mio. kr.

Det er en relativt ny obligationsklasse for de nordiske banker, som bliver ramt, hvis banken går konkurs.

Danske Bank var i 2018 ifølge Finanswatch den første nordiske bank, der udstedte den type obligationer, som typisk forrentes lidt bedre grundet højere risiko.

Obligationsklassen er velegnet til såkaldte nedskrivningsegnede passiver, og det er netop i den sammenhæng, at Sparekassen Sjælland-Fyn og Nordfyns Bank skal bruge udstedelsen, fremgår det af en meddelelse fredag formiddag.

Obligationerne udstedes med valør den 18. juni 2021 og har en løbetid på fem år med mulighed for førtidig indfrielse efter fire år, oplyser bankerne.

Udstedelsen sker i forbindelse med etableringen af en fond for nedskrivningsegnede passiver under kapitalforeningen Investin Pro, der er forvaltet af Nykredit.

Nykredit vil hjælpe med at finansiere NEP-krav til mindre banker  

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs