FinansWatch

Ankenævn giver kunde medhold i klage: Sparekasse skal betale negative renter tilbage

Det finansielle ankenævn har pålagt sparekasse at betale negative renter tilbage, fordi renteændringen ikke blev varslet individuelt over for kunder. Sparekassen ønsker ikke at gå ind i den konkrete sag, men oplyser, at den vil have sagen genoptaget. (Opdateret)

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 12.32 med kommentar fra Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør i Finans Danmark og kl. 14.44 med kommentar fra George Wenning, juridisk direktør hos Lokale Pengeinstitutter.

Hvis pengeinstitutter vil indføre negative renter af kundernes indlån, så er det ikke nok at meddele det på instituttets hjemmeside eller i dagspressen. Kunderne skal have individuel besked. Ellers skal instituttet betale de negative renter tilbage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs