FinansWatch

Nordea opfordrer til at se nærmere på stigende mængde kontanter i omløb

Nordea ser ikke ændringer i kundernes brug af kontanter, men mener alligevel, at den stigende mængde kontanter i omløb bør undersøges.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Det seneste års tid er der kommet markant flere kontanter i omløb. Og selvom Nordea ikke oplever ændringer i adfærden hos bankens kunder, når det kommer til brugen af kontanter, så mener banken, det er værd at undersøge, hvad der ligger bag udviklingen, skriver Børsen.

"Der er ikke noget i vores egne tal over kontanthævninger, der er alarmerende, men jeg synes, at man skal kigge ind i, hvorfor vi har så mange kontanter cirkulerende i Danmark, når vi er så digitaliserede, som vi er, også når vi sammenligner os med andre lande," siger Anita Nedergaard, ansvarlig for Nordeas antihvidvaskafdeling i Danmark, til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs