Federal Reserve vil sælge sine ehvervsobligationer

Sidste år anskaffede FE sig en portefølje af erhvervsobligationer, men nu skal de sælges, lyder det.
Patrick Harker fra FE | Foto: Saquan Stimpson/AP/Ritzau Scanpix
Patrick Harker fra FE | Foto: Saquan Stimpson/AP/Ritzau Scanpix
Af Ritzau/Finans

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, planlægger at sælge sin portefølje af erhvervsobligationer, som banken anskaffede sig sidste år ved coronapandemiens udbrud som en slags udlånsfacilitet til virksomhederne.

Det skriver Bloomberg News.

"Porteføljesalg vil være gradvis og ordnet, og det har som mål at minimere de potentielle negative effekter i markedsfunktionen ved at tage højde for den daglige likviditet og handelsvilkårene for ETF'er og erhvervsobligationer," skriver Federal Reserve i sin meddelelse.

Porteføljen er på 13,7 mia. dollar.

Der er således tale om et mindre beløb, når man sammenligner centralbankens indehav af statsobligationer og realkreditobligationer. som under pandemien er vokset med omtrent 3600 mia. dollar til mere end 7300 mia. dollar, og som stadig øges hver måned med 120 mia. dollar.

Investorer, analytikere og Federal Reserve selv diskuterer i stigende grad, hvornår banken vil reducere i sine månedlige opkøb. Senest var chefen for centralbankens afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, ude og flage for emnet.

"Det kan være tid til i det mindste at tænke på at tænke på tapering af vores månedlige opkøb på 120 mia. dollar af statsobligationer og realkreditobligationer," sagde Patrick Harker onsdag på en virtuel konference.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også