FinansWatch

Federal Reserve vil sælge sine ehvervsobligationer

Sidste år anskaffede FE sig en portefølje af erhvervsobligationer, men nu skal de sælges, lyder det.

Patrick Harker fra FE | Foto: Saquan Stimpson/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, planlægger at sælge sin portefølje af erhvervsobligationer, som banken anskaffede sig sidste år ved coronapandemiens udbrud som en slags udlånsfacilitet til virksomhederne.

Det skriver Bloomberg News.

"Porteføljesalg vil være gradvis og ordnet, og det har som mål at minimere de potentielle negative effekter i markedsfunktionen ved at tage højde for den daglige likviditet og handelsvilkårene for ETF'er og erhvervsobligationer," skriver Federal Reserve i sin meddelelse.

Porteføljen er på 13,7 mia. dollar.

Der er således tale om et mindre beløb, når man sammenligner centralbankens indehav af statsobligationer og realkreditobligationer. som under pandemien er vokset med omtrent 3600 mia. dollar til mere end 7300 mia. dollar, og som stadig øges hver måned med 120 mia. dollar.

Investorer, analytikere og Federal Reserve selv diskuterer i stigende grad, hvornår banken vil reducere i sine månedlige opkøb. Senest var chefen for centralbankens afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, ude og flage for emnet.

"Det kan være tid til i det mindste at tænke på at tænke på tapering af vores månedlige opkøb på 120 mia. dollar af statsobligationer og realkreditobligationer," sagde Patrick Harker onsdag på en virtuel konference.

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs