FinansWatch

Standard Chartered vil lancere handelsplatform til digitale valutaer

I samarbejde med selskab bag asiatisk platform lægger storbanken Standard Chartered an til at sætte en handelsplatform i verden på europæisk grund.

Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Standard Chartered og BC Group, der ejer den asiatiske handelsplatform OSL, søsætter et fælles projekt med fokus på kryptovalutaer og andre digitale aktiver. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De to partnere vil lancere en handelsplatform, hvor institutionelle investorer og andre større kunder kan handle med bl.a. kryptovalutaerne bitcoin og ethereum.

Den fælles handelsplatform vil blive lanceret i fjerde kvartal af 2021 i forventning om, at de nødvendige godkendelser er på plads til den tid. Platformen vil henvende sig til kunder i Storbritannien og Europa.

HSBC afviser at give platform til eller sælge kryptovalutaer til kunder

Danskeres krypto-fond nådigt igennem første store nedtur på markedet 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs