FinansWatch

Minister afviser at afskaffe tusindkronesedler som led i hvidvaskbekæmpelse

Et farvel til tusindkronesedler kan ikke træde i stedet for en foreslået lavere grænse for, hvor store kontantbeløb virksomheder må tage imod, mener erhvervsminister Simon Kollerup (S). Reglerne er ved at blive ændret som led i bekæmpelsen af hvidvask.

Ifølge tal fra Nationalbanken var der i 2020 tusindkronesedler til en samlet værdi på godt 30 mia. kr. i omløb. Det er omkring 40 pct. af værdien af alle sedler og mønter i omløb. | Foto: Thomas Borberg

Hvidvaskloven står over for en ændring, og den vil ikke indebære, at tusindkronesedler bliver afskaffet, hvis det står til erhvervsminister Simon Kollerup (S). Det fremgår af et svar til Folketingets Erhvervsudvalg.

Spørgsmålet er bragt op af Mona Juul, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti. De foreslåede ændringer af hvidvaskloven indeholder en sænkelse af det såkaldte kontantforbud, som i dag betyder, at virksomheder ikke må modtage 50.000 kr. eller derover i kontant betaling. Grænsen foreslås sænket til 20.000 kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs