FinansWatch

Djurslands Bank følger trop og sænker beløbsgrænsen for friholdelse af negative renter

Regionalbanken Djurslands Bank følger nu i hælene og sænker grænsen for beløb, der friholdes for negative renter. Desuden sænkes rentesatsen på erhvervsindlån.

Foto: Djurslands Bank/PR

I løbet af det seneste år er indlån i Djurslands Bank vokset med 14 pct. Det får nu den konsekvens,  at banken - ligesom både Nordea, Danske Bank og Jyske Bank - nu sænker beløbsgrænsen for,  hvor meget privatkunder kan friholde for negative renter fra 300.000 kr. til 100.000 kr.

"Kombinationen af de negative renter og det stigende indlån betyder, at vi ser os nødsaget til at sænke grænsen for det friholdte beløb for negativ rente for privatkunders almindelige indlånskonti til 100.000 med virkning fra 20. juni.," skriver banken i sit kvartalsregnskab.

Også erhvervskunderne må holde for. Her sænkes rentesatsen for indlån fra -0,60% til et spænd mellem -0,75% og -1,00%.

Djurslands Bank sender basisindtjeningen op men kæmper med negative renter 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs