FinansWatch

Danske Bank venter amerikanske renter stiger de næste 3-6 måneder

"Vi venter, at amerikanske tiårige renter stiger til 2,0 pct. og 2,2 pct. på seks og tolv måneders sigt," skriver banken.

Foto: Jens Dresling

Danske Bank venter, at de amerikanske lange renter fortsat stiger de næste tre til seks måneder. Det vil ske i takt med, at den amerikanske økonomi kommer op i fuld fart, inflationsforventninger og realrenterne stiger yderligere, og markedet for alvor begynder at diskutere, hvornår Federal Reserve, den amerikanske centralbank (Fed), begynder at nedskalere (tapering) obligationsopkøbene.

Det skriver banken i en prognose.

"Vi venter, at amerikanske tiårige renter stiger til 2,0 pct. og 2,2 pct. på seks og tolv måneders sigt," skriver banken.

Danske Bank venter dog ingen amerikansk renteforhøjelse de næste to år:

"Men markedet kan meget vel begynde for alvor at spekulere i, at Fed begynder at forhøje renten allerede i andet halvår af 2022."

Danske Bank venter også, at Fed bevæger sig væk fra den nuværende meget bløde retorik på rentemødet i enten juni eller september.

"Genåbningen kommer også til euroområdet de kommende tre måneder. Med højere inflation og inflationsforventninger er der udsigt til, at ECB på juni-mødet "normaliserer" PEPP-opkøbshastigheden i obligationsmarkedet, og samtidig vil markedet begynde at diskutere, hvad der sker med opkøbene i 2022," fremgår det.

PEPP er ECB's opkøb af obligationer under sit pandemiske opkøbsprogram. Heller ikke ECB ventes at røre ved den ledende rente de kommende to år.

I Danmark ser banken en selvstændig dansk rentenedsættelse på 10 basispoint til -0,6 pct. i løbet af de kommende måneder.

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs