FinansWatch

Forbrugerrådet Tænk vil have undersøgelse af negative renter

Både Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Finanstilsynet bør tage et nærmere kig på forløbet op til og konsekvenserne af bankers beslutning om at indføre negative renter, mener Forbrugerrådet Tænk.

Negative indlånsrenter blev i sidste uge atter et hedt emne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) rettede kritik mod banker. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Hvis det står til Forbrugerrådet Tænk, så skal Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen se nærmere på de negative indlånsrenter, som banker på stribe har præsenteret kunder for. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

"Det er bemærkelsesværdigt, når bankerne i flok følges ad og indfører de stort set samme negative renter og beløbsgrænser på forbrugernes opsparinger. Almindelige forbrugere er efterladt uden steder at gå hen, hvis de vil undgå, at de negative renter udhuler deres opsparing. Det understreger behovet for langt større konkurrence blandt de danske banker," siger Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk, i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs