FinansWatch

Optakt til Jyske Bank-regnskab: Spændingen taget ud efter to opjusteringer

Ni analytikere, der har leveret estimater til Jyske Bank, venter et nettooverskud på 872 mio. kr. og et overskud før skat på 1,1 mia. kr., som indikeret af banken selv ved den seneste opjustering.

Foto: Nikolaj Skydsgaard/Reuters/Ritzau Scanpix

Noget af sløret for Jyske Banks resultat i første kvartal i år er blevet løftet i forbindelse med bankens seneste opjustering.

Banken venter for kvartalet at levere et overskud før skat på 1,1 mia. kr. Banken venter en vækst i basisindtægterne på cirka 24 pct. og et fald i basisomkostningerne på cirka 13 pct. Analytikerne der har leveret estimater til Jyske Bank, ligger naturligt nok på niveau med bankens udmelding.

Væksten i indtægter bæres primært af højere kursreguleringer. Faldet i omkostninger skyldes væsentligst, at første kvartal sidste år var påvirket af en engangsudgift i forbindelse med salget af bankens afdeling på Gibraltar.

Analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen venter, at nettorenteindtægterne vil være negativt påvirket af pres på udlånsmarginalen, færre traditionelle udlån og en gennemsnitlig bidragssats, mens en lavere grænse for negativ rente på indlån vil trække den anden vej. Han venter 1210 mio. kr. i nettorenter.

Mikkel Emil Jensen venter, at gebyrindtægterne vil blive ramt et svært sammenligningsgrundlag men på den anden side nyde godt af høj kundeaktivitet og et højere forretningsomfang. Konkret venter Sydbank-analytikeren 576 mio. kr. på denne post.

Hans skøn for omkostningerne ligger på niveau med det udmeldte fra banken om et fald på cirka 13 pct.

De ni analytikere, der har leveret estimater til Jyske Bank, venter et nettooverskud på 872 mio. kr. og et niveau før skat som indikeret af banken på 1,1 mia. kr.

Jyske Bank opjusterer forventningerne 

Mere fra FinansWatch

Bankdirektør i Djursland har argumenterne for rentejustering klar

Både privatkunder og erhvervskunder i Djurslands Bank modtager fra sommer nye rentevilkår på deres opsparing. "Når vores indlån fortsat stiger med den kraft, det gør, så er vi nødt til at gøre noget," lyder forklaringen fra adm. direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen.

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs