Erhvervsminister håber på selvransagelse hos banker

Forud for mødet med Finans Danmark om negative renter håber erhvervsminister Simon Kollerup (S), at sektoren "vil bruge lidt tid på selvransagelse".
Simon Kollerup er erhvervsminister. | Foto: Jens Dresling
Simon Kollerup er erhvervsminister. | Foto: Jens Dresling

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortsætter sin kritik af bankerne for at sænke grænserne for, hvornår privatkunder skal betale negative renter for deres indlån.

Til Børsen siger ministeren, at han håber, at branchen vil være med til at få gjort noget ved problemet.

Finans Danmark meldte tirsdag ud, at brancheorganisationen ser det som forkert, at politikerne vil blande sig i, hvordan de sætter grænserne for de negative renter.

"Det er helt grundlæggende forkert med politisk indblanding i prisfastsættelsen for banker eller andre erhvervsvirksomheder. Men vi mødes gerne med ministeren, hvor vi forhåbentlig får lejlighed til at vende alle nuancerne og tale om, hvad der tjener danskerne bedst i det lange løb," skrev adm. direktør Ulrik Nødgaard til FinansWatch.

Den holdning giver erhvervsministeren dog ikke meget for.

“Jeg håber, at den finansielle sektor inden vores møde vil bruge lidt tid på selvransagelse i den her sag. Min reaktion kommer jo efter den glidebane, vi har set, hvor grænsen, for hvor mange danskere der skal betale negative renter, hele tiden udvides. Jeg er ærgerlig over, hvis det er den holdning, den finansielle sektor vil stille sig på, fordi så skubber man jo også regeringen i retningen af at overveje, hvordan man ellers skal løse det her problem,” siger Simon Kollerup til Børsen.

Simon Kollerup meldte tirsdag ud på Facebook, at han mener, grænsen er nået for, hvor små formuer bankerne kan opkræve negative renter for.

"Det kan ikke blive ved på denne her måde. Bankerne nærmest snubler over hinanden over de seneste måneder, hvor de har rykket på grænsen, så flere og flere danskere skal betale penge for at have deres egne penge stående i banken," skrev han og fortsatte:

"Jeg mener, at det skal stoppe nu. Grænsen er nået. Det bliver simpelthen for grådigt, når bankerne leverer store overskud, men alligevel fortsætter med at pålægge negative renter på flere og flere danskere."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også