Nordea sænker grænsen for minusrenter til 100.000 kr. og indfører rentemarginal på erhvervskunder

Grænsen for, hvornår man skal betale negative renter i Nordea, sænkes nu til 100.000 kr. mod hidtil 250.000 kr.
Det oplyser banken i en pressemeddelelse.
"De negative renter har ændret betingelserne for at drive bank, og det er en virkelighed, som både banker og bankkunder skal finde sig til rette i. Da danskerne fortsat sparer mere op, end vi som bank kan låne ud, fortsætter vi med at have et markant indlånsoverskud, der koster os penge at placere," siger Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for danske privatkunder i Nordea, i meddelelsen.
Banken oplyser, at man vil rådgive kunderne til, hvor pengene bedst kan placeres.
"Det betyder også, at vi i nogle tilfælde vil anbefale, at man beholder pengene på sin konto til den negative rente. Det kan være relevant, hvis alternativerne enten ikke matcher ens risikoappetit, tidshorisont, eller hvis man af andre årsager ønsker at have sin opsparing stående i kontanter," siger Mads Skovlund i meddelelsen.
Rentemarginal på erhvervsindlån
I samme ombæring oplyser Nordea, at man nu sænker renten på den negative rente til erhvervskunder. Altså skal erhvervskunder betale mere for at have pengene stående. Den maksimale pris stiger fra -0,75 pct. til -1,25 pct.
I skrivende stund koster det -0,5 pct. at sætte pengene i Nationalbanken for Nordea.
"De negative renter er kommet for at blive, og det ændrer grundlæggende betingelserne for at drive bank. Som ansvarlig virksomhed bør vi tilpasse os den ny virkelighed og se på en normalisering af bankens indlånsrentemarginal," siger Bjørn Bøje Jensen, bankdirektør med ansvar for danske erhvervskunder i Nordea.
De små kunder, i det såkaldte Business Banking Direct-segment, vil dog ikke blive påvirket.
"Det er vigtigt at understrege, at alle små erhvervskunder er fritaget fra sænkningen af indlånsrenten dels af hensyn til den aktuelle Corona-situation, og dels fordi gruppen ofte består af enkeltmandsvirksomheder med tæt sammenhæng mellem virksomheds- og privatøkonomi," siger Bjørn Bøje Jensen.