Konsulent: Bestyrelse burde have kendt til Vogelzangs udfordringer

Konsulent med speciale i at rådgive banker om bekæmpelse af hvidvask retter kritik af bestyrelsen i Danske Bank efter exit fra topchef, Chris Vogelzang. Formand afviser at kunne have gjort yderligere.
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292
af ritzau finans

Danske Banks bestyrelse burde have indset, at den nu tidligere topchef, Chris Vogelzang, havde udfordringer med hvidvask i bagagen.

Sådan lyder kritikken fra Graham Barrow, der rådgiver banker om bekæmpelse af hvidvask, over for dagbladet Børsen.

"De burde have vidst en del af det her. Det hollandske finanstilsyn har trods alt været i gang med adskillige efterforskninger af både privatkunder og private banking, mens Vogelzang stod i spidsen," siger Graham Barrow, til Børsen.

Chris Vogelzangs afgang blev meddelt mandag, fordi de hollandske myndigheder i forbindelse med en hvidvasksag i ABN Amro har rejst sigtelse mod den nu tidligere topchef i Danske Bank. Det er endnu uvist, om der vil blive rejst en anklage i sagen.

Chris Vogelzang var ansvarlig for private banking og for privatkunder i ABN Amro i perioden 2009 til 2017, hvor den hollandske anklagemyndighed mener, der skete svigt i sikringen mod hvidvask gennem banken.

Bestyrelsesformand i Danske Bank, Karsten Dybvad, mener dog ikke, at bestyrelsen kunne have gjort yderligere.

"Vi undersøgte naturligvis tingene uhyre grundigt, da vi i banken ansatte Chris Vogelzang og var klar over, at det hollandske finanstilsyn generelt så på hvidvasksager i de hollandske banker. Men denne sag er fra efteråret 2019, og vi har simpelthen ikke kendt den, da vi ansatte Chris Vogelzang," lyder det fra formanden til Børsen.

Chris Vogelzang mener ikke selv, at han har gjort noget forkert eller svigtet sit ansvar i sin rolle i ABN Amro.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også