FinansWatch

Bank of Americas bundlinje fordoblet - stiger i formarkedet

Der er fremgang hos Bank of America i første kvartal, hvor særligt nedskrivningerne på udlån påvirker positivt.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Bank of America fordoblede i første kvartal sin bundlinje, der landede på 8,1 mia. dollar mod 4 mia. dollar i samme periode sidste år.

Det fremgår af bankens regnskab, der er kommet torsdag middag.

Den markante forskel skyldes primært, at bankens nedskrivninger på lån udgør en indtægt på i alt 1,9 mia dollar, idet banken har tilbageført hensættelser fra tidligere kvartaler på 2,7 mia dollar.

I samme periode sidste år udgjorde den post en udgift på 4,8 mia. dollar, da coronakrisen ramte finansmarkederne og fik bankerne til at reservere store beløb til tab på kunderne.

"Mens lave renter fortsatte med at udfordre vores indtægter, forbedrede kreditomkostningerne sig, og vi forventer, at fremskridt i sundhedskrisen og økonomien peger på et accelererende opsving," siger bankens administrerende direktør, Brian Moynihan, i en kommentar til regnskabet.

Bundlinjen på 8,1 mia. dollar svarer til en indtjening per aktie på 0,86 dollar, hvilket overgår konsensusestimatet indsamlet af Bloomberg på 0,60 dollar.

Bankens samlede indtægter lander på 22,8 mia. dollar i kvartalet, hvilket er uændret i forhold til samme periode sidste år. Det overgår dog konsensus, idet analytikerne havde estimeret et fald på 2,8 pct.

Aktien stiger 2 pct. til 40,67 dollar i det amerikanske formarked.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs