FinansWatch

En af verdenshistoriens største svindlere er død

Bernard Madoff afsonede en fængselsdom på 150 år for svindel for over 100 milliarder dollar.

Bernie Madoff er død, 82 år gammel. | Foto: David Karp/AP/Ritzau Scanpix

Den fængslede storsvindler Bernard Madoff er død - 82 år gammel.

Det oplyser USA's føderale fængselsvæsen onsdag.

Den tidligere anerkendte finansmand stod til løsladelse i 2139. Han blev i juni 2009 idømt 150 års fængsel for svindel for over 100 milliarder dollar.

Madoff snød tusindvis af investorer og blev dømt for at have drevet en slags pyramidespil, der var det største af sin slags i verdenshistorien.

Listen over anklagepunkterne mod ham var lang og lød blandt andet på dokumentfalsk, svindel med værdipapirer, hvidvask af penge, forfalskninger af kontoudtog og rapporter til finanstilsynet.

Blandt ofrene for Bernard Madoffs svindel var storbanker, velhavende erhvervsmænd og berømtheder som den afdøde tv-vært Larry King og Hollywood-skuespillerne Kevin Bacon og John Malkovich.

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs