FinansWatch

Amerikanske storbanker ventes at præsentere solide resultater

Den amerikanske regnskabssæson bliver skudt i gang onsdag med regnskaber fra JPMorgan Chase, Goldman Sachs og Wells Fargo.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

De største amerikanske banker aflægger regnskaber i denne uge, hvilket kommer, efter at investorerne allerede har jagtet aktierne højere i forventning om stærkere resultater.

Bankaktierne er ifølge Financial Times omtrent fordoblet i forhold til lavpunktet sidste år under pandemifrygtens værste hærgen, og aktierne er steget med 26 pct. i år, hvilket er mere end de 11 pct., som det brede S&P 500-indeks er steget i år.

Mange investorer har ifølge finansavisen skifte holdning fra, hvor stor pandeminedturen vil være til, hvor lang kan opturen blive.

"JPMorgan Chases administrerende direktør Jamie Dimon har ændret fortællingen fra, hvis og hvornår økonomien bliver genoprettet, til hvor mange år ekspansionen vil vare," siger Mike Mayo, analytiker hos Wells Fargo ifølge Financial Times.

Den amerikanske regnskabssæson bliver onsdag over middag skudt i gang med regnskabet fra storbanken JPMorgan Chase, der senere onsdag bliver fulgt op af regnskaber fra investeringsbanken Goldman Sachs samt Wells Fargo, der er mere koncentreret om almindelige bankaktiviteter.

Torsdag følger regnskaber fra Bank of America og Citigroup, der ligesom JPMorgan har både almindelig bankdrift samt investeringsbanks aktiviteter, og fredag sluttes regnskabsstormen fra den amerikanske banksektor af med regnskabet fra investeringsbanken Morgan Stanley.

I forbindelse med regnskaberne for første kvartal vil investorerne ifølge Financial Times blandt andet have fokus på hensættelserne på 96 mia. dollar fra de seks største amerikanske banker, der er mere end dobbelt så store som før pandemien, og de kan blive frigivet, idet tabene for det meste ikke er blevet realiseret.

Yderligere vil fokus ifølge den britiske finansavis også være på udsigterne til udlånsvæksten, der ventes at blive øget i andet halvår efter et år med skrumpede udlånsbalancer.

I forbindelse med telekonferencerne efter regnskaberne sidste kvartal klagede cheferne for flere af storbankerne deres nød til myndighederne om at lempe reguleringen, idet folk satte flere penge ind end de kunne udlåne.

Fraværet af udlånsvækst skaber derfor problemer, idet indlån er dyre og kræver, at banken holder mere kapital, skriver Financial Times.

Indtil videre er der ikke kommet nogen hjælp fra myndighederne, og analytikerne venter, at bankernes indlån vil fortsætte med at blive øget, og bankbosserne ventes at lave mere larm for at sætte fokus på emnet i denne uge.

Investeringsbankerne ventes at levere en rekordstor vækst i forhold til første kvartal sidste år, der var præget af en træg udvikling i fusioner og opkøb. I år har den samlede volumen for fusioner og opkøb været på det højeste niveau siden 1980, vurderer UBS ifølge Financial Times.

Gebyrindtægterne ventes også at vise vækst, hvor handelsgebyrerne ventes at stige selv efter massive tocifrede vækstrater sidste år, hvor markederne svingede vildt.

Aktiviteten på kapitalmarkederne har ligeledes været en kilde til at få bankerne helskindet igennem krisen, og den har hjulpet bankerne til at kompensere faldet fra kernebankaktiviteter såsom udlån.

Analytikerne vil lytte efter ledelsens kommentarer til, hvor længe de ekstraordinære gebyrindtægter kan vare ved og om kunderne stadig ønsker at udnytte markederne til finansiering.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs